Ontdekken en ontwikkelen

Als je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent, dan groeit je werkgeluk. Daarom vinden we het bij Empatec zo belangrijk om die mogelijkheden te bieden aan mensen met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt. Via verschillende plaatsen, zoals gemeenten en scholen, vinden mensen bij Empatec de werkplek om de vaardigheden te leren die nodig zijn in het reguliere bedrijfsleven.

Met behulp van diverse leerlijnen en passende begeleiding kunnen mensen deze vaardigheden ontwikkelen. Uiteindelijk zoeken we samen met hen naar het werk dat het beste bij ze past; bij Empatec of op de reguliere arbeidsmarkt.

Een werkplek bieden

Als ondernemer kun je hierin ook een steentje bijdragen door een werkplek te bieden voor een van onze vakmensen.

Lees meer

Meer weten?

Begeleid ontwikkelen met Pastiel

De leerlijnen worden aangeboden en begeleid door de specialisten bij Pastiel en beoefend in een van de vakbedrijven van Empatec. Het doel is om een betaalde baan te vinden bij een reguliere werkgever. Kandidaten krijgen de ruimte om eigen tempo te bepalen. Bovendien kijkt Pastiel samen met de kandidaat naar de mogelijkheden voor het behalen van certificaten of cursussen als dit nodig is.

Aanmelden voor een van de leerlijnen? Of vraag je je af of de leerlijn geschikt is? Neem dan contact op met Pastiel voor meer informatie.

Lees meer over Pastiel

Passende begeleiding

Naast het leren van vakvaardigheden, krijgt men ook begeleiding van een praktijkopleider en een jobcoach om werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Zo leren mensen een werkritme op te bouwen, werkconditie te verbeteren en samen te werken met collega’s en leidinggevenden. Samen met de jobcoach en praktijkopleider wordt een persoonlijk plan opgesteld om deze doelen te bereiken.

Veelgestelde vragen
  • Wat kan Empatec voor mijn praktijkschool betekenen?
    We werken samen met verschillende praktijkscholen. Leerlingen kunnen bij Empatec stage lopen of een leerlijn volgen. Ook nadat leerlingen de praktijkschool hebben afgerond, kunnen ze bij Empatec aan het werk.
  • Kan ik ook bij Empatec werken?
    Empatec biedt de juiste werkplek voor iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven in werk en geloven in de mogelijkheden van mensen. Of je nou langdurig werkloos bent, een fysieke beperking hebt of mentaal wat extra ondersteuning nodig hebt, wij kijken naar wat je wel kunt.
  • Ik wil stagelopen bij Empatec, kan dat?
    We hebben regelmatig stagiaires van zowel mbo- als hbo-opleidingen. Daarnaast werken we samen met verschillende scholen voor het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. Zo hebben we voor iedereen een passende stageplaats. Je vindt onze stage- en afstudeeropdrachten op deze pagina.