Inclusief ondernemen met Empatec

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de Social Return on Investment (SROI) doelen. Deze aanpak richt zich op het creëren van maatschappelijke waarde door werkgelegenheid en opleidingskansen te bieden aan mensen met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt.

Een manier om hier invulling aan te geven, is door werk uit te besteden aan Empatec. Met jouw opdracht voor de vakbedrijven van Empatec onderneem je sociaal inclusief. Je draagt zo namelijk bij aan werkgelegenheid voor onze medewerkers met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt.

De vakmensen van Empatec bij jou in dienst

Naast het uitbesteden van werk aan de vakbedrijven van Empatec, kun je er ook voor kiezen om onze vakkrachten in dienst te nemen, vast of tijdelijk met een detacheringsconstructie.

Lees meer

Wil jij ook werk uitbesteden aan Empatec?

De voordelen van Empatec

  • Al ruim 75 jaar ervaring in hout- en metaalbewerking, montage, verpakken en dienstverlening
  • Veel verschillende diensten in huis
  • Kwalitatief werk met onze FSSC22000 (onderdeel van IFS), ISO 9001 en Skal certificeringen
  • Grote maatschappelijke impact door de inzet van krachten met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt

Voordelen voor jouw bedrijf

Je geniet van kwalitatieve dienstverlening en productie als je besluit werk uit te besteden aan de vakmensen van Empatec. Bovendien versterk je het imago van jouw bedrijf en voldoe je aan de groeiende verwachtingen van zowel klanten als partners op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bewijs van sociaal ondernemerschap

Samenwerken met Empatec betekent dat je een invulling geeft aan je SROI doelen en verplichting. En dat kun je bewijzen. Wanneer je een factuur ontvangt van Empatec, vind je hierop het ‘bewijs van sociaal ondernemerschap – SROI’. Hiermee toon je als ondernemer direct aan dat je sociaal inclusief onderneemt en wat precies de investering is geweest in jouw SROI doelen.

Veelgestelde vragen
  • Welke diensten en producten kan Empatec leveren?
    Empatec heeft vier verschillende vakbedrijven: Dienstverlening, Maakwerk, Verpakken en de Groeituin. Bij Dienstverlening werken onze mensen bijvoorbeeld in de groenvoorziening, het schilderwerk, schoonmaak en natuurbeheer. Bij Maakwerk maken we alles van hout en metaal en we monteren. Bij Verpakken kunnen we zowel food als non-food inpakken en ompakken en we bestickeren verpakkingen. In de Groeituin kweken we zowel in de tuin als in de kas verschillende gewassen en we detacheren onze mensen bij verschillende telers in de regio.
  • Wat is de meerwaarde van werken met Empatec?
    Wij leveren niet alleen topkwaliteit producten en diensten, maar hebben ook een grote maatschappelijke waarde. Door samen te werken met Empatec maak jij het verschil in het leven van onze mensen. Je draagt bij aan hun ontwikkeling en werkgeluk.
  • Kan ik ook mensen van Empatec in dienst nemen?
    Jazeker. Door mensen van Empatec bij jouw bedrijf te detacheren of in dienst te nemen draag je bij aan de individuele ontwikkeling van onze mensen. Neem contact op voor de mogelijkheden.