Empatec Verpakken – de stabiele flexibele schil

Krapte op de arbeidsmarkt, veranderingen in werkcultuur door generaties heen, en de behoefte aan een flexibele schil; het zijn allemaal factoren die organisaties voor uitdagingen stellen. Hoewel een flexibele schil van groot belang is om productie snel op en af te schalen, blijkt uit onderzoek dat deze steeds minder stabiel wordt. Denk aan verminderde loyaliteit of een gebrek aan specifieke opleidingen en trainingen. Volgens Jan Feenstra, accountmanager bij Empatec Verpakken, kan dit anders worden ingericht om ondernemers meer zekerheid te bieden.

Jan is sinds kort werkzaam als accountmanager bij Empatec Verpakken, maar zijn band met het bedrijf gaat verder terug. “Tijdens mijn carrière wilde ik altijd werk doen met een maatschappelijke meerwaarde. In 2016 begon ik als projectleider bij Pastiel, het re-integratieonderdeel van Empatec. Later maakte ik de overstap naar de Verpakken-afdeling,” vertelt Jan. Na een korte uitstap bij een andere werkgever is hij nu weer terug bij Empatec.

Een belangrijke rol, want het vinden van betekenisvolle samenwerkingen met klanten stelt Empatec in staat om te doen waar het voor staat: mensen helpen leren, ontwikkelen en werken. Jan: “Onze zorg voor de mensen is bekend, maar we leveren ook betrouwbare productiviteit en kwaliteit. Dat is iets wat onze klanten waarderen. Elke dag zetten we ons in om hen te helpen met verpakkingsuitdagingen, waarbij continuïteit, stabiliteit en vindingrijkheid centraal staan.”

Diversiteit aan verpakkingswerk

De vindingrijkheid van Empatec Verpakken komt duidelijk naar voren in de brede dienstverlening. Jan: “Soms wordt gedacht dat we enkel ‘handjes’ leveren voor eenvoudige werkzaamheden, maar het tegendeel is waar. We beschikken over de kennis en het materieel om uiteenlopende verpakkingswerkzaamheden te ondersteunen.”

In de verpakkingshallen van Empatec in Sneek, Franeker en Wier worden producten in grote aantallen ingepakt, omgepakt of voorzien van een label. Dit gebeurt voor zowel food als non-food producten. Naast handmatige inpakwerkzaamheden worden er ook diverse machines ingezet, zoals een transwrap voor plastic verpakkingen en een krimpfolielijn voor multiverpakkingen. Met onze fulfillment-diensten kunnen klanten hun volledige proces, van bestelling tot aflevering, uitbesteden. Dit alles gebeurt volgens de hoogste kwaliteitsnormen, zoals FSSC 22000, SKAL en ISO 9001.

Jan kijkt altijd samen met de klant naar de mogelijkheden, zelfs als er een specifieke machine nodig is. “We denken graag mee met de klant om bij elke opdracht te ondersteunen. Zo is een van onze ambities om te investeren in machine voor quad-seal verpakkingen, een luxe verpakkingsoplossing die ons aanbod verder uitbreidt en aansluit op markttrends,” legt hij uit.

Betrouwbare ondersteuning

Waar Empatec minder bekend om is, maar juist wel in uitblinkt, zijn jaarronde opdrachten. Het hele jaar door worden er bijvoorbeeld pepermuntjes of kauwgom verpakt voor winkels. Jan: “Daarnaast verzorgen we jaarlijks terugkerende projecten, zoals het samenstellen van kerstpakketten of het verpakken van pepernoten. In de eerste maanden van het jaar hebben we vaak extra capaciteit beschikbaar voor klanten, omdat medewerkers van Empatec Dienstverlening in die periode bij Verpakken komen helpen.”

Zo biedt Empatec Verpakken betrouwbare ondersteuning aan ondernemers die hulp nodig hebben bij het klaarmaken van hun producten. “Soms kunnen bedrijven hun productiecapaciteit niet volledig benutten vanwege een tekort aan mensen, bijvoorbeeld door een instabiele flexibele schil. Wij bieden dan de oplossing, zodat er geen omzet verloren gaat,” vertelt Jan.

Zorgeloos samenwerken

Empatec Verpakken biedt haar klanten de zekerheid van een flexibele en stabiele partner. Jan: “Voor onze opdrachtgevers wordt het opschalen en afschalen zo een stuk eenvoudiger. Wij zorgen intern voor de juiste mensen in elke fase van een project, zodat onze klanten zich daarover geen zorgen hoeven te maken. Tegelijkertijd ondernemen zij aantoonbaar sociaal inclusief, wat in deze tijd steeds belangrijker wordt; ook voor hun eigen klanten.”

Volgens Jan is het juist deze combinatie van service en maatschappelijke betrokkenheid die Empatec Verpakken aantrekkelijk maakt voor veel bedrijven. “Het draait niet alleen om het afvinken van verpakkingsopdrachten. We bouwen aan langdurige samenwerkingen, waarbij klanten weten dat ze kunnen rekenen op een partner die zowel kwalitatief werk levert als oog heeft voor maatschappelijke impact.”

Benieuwd wat Empatec Verpakken voor jouw bedrijf kan betekenen?

Lees hier meer

Vraag een adviesgesprek aan