Wmo-klussen bij Empatec: Een betrouwbare partner voor gemeente en inwoners

Bij Empatec Dienstverlening doen we van alles. We bieden diensten aan zoals groenvoorziening, schilderwerk, schoonmaak en het bedienen van bruggen. Eén van onze specialiteiten is het uitvoeren van Wmo-klussen (Wet maatschappelijke ondersteuning) voor gemeenten, woningbouwverenigingen en particulieren. De gemeente Súdwest-Fryslân is één van de gemeenten die hierin samenwerkt met Empatec. Saskia Oosterhof van het Cluster Beschikken, Wmo en Jeugd van de gemeente Súdwest-Fryslân vertelt hier meer over.

Wat is de Wmo?

De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat gemeenten hun inwoners ondersteunen om zelfstandig te blijven wonen en mee te doen in de samenleving. Saskia: “Bijvoorbeeld als mensen door een beperking slecht ter been zijn en een rolstoel of een scootmobiel nodig hebben. De gemeente zorgt dan voor hulpmiddelen en aanpassingen aan de woning. Dit  maatwerk wordt afgestemd op ieders persoonlijke situatie. De aanvragen komen bij ons team binnen voor administratieve afhandeling.“

Uitvoering Wmo-klussen

De uitvoering van deze Wmo-klussen wordt al jaren gedaan door Empatec Dienstverlening. Zo wordt Empatec ingeschakeld voor het maken van voorzieningen voor driewielers, scootmobielen, douchezitjes, stangen en drempelhulpen. Maar ook voor aanpassingen aan schuttingen en bestratingen.

Saskia vervolgt: “Zodra er een aanvraag binnenkomt nemen wij contact op met het bedrijfsbureau van Empatec Dienstverlening. De werkvoorbereider van Empatec Dienstverlening gaat vervolgens bij de aanvrager langs om de situatie te bekijken en te bepalen wat nodig is. Ze denken actief mee. Soms zijn de door de gemeente aangedragen oplossingen niet passend en stellen zij alternatieve oplossingen voor. Dit maatwerk, de flexibiliteit en de korte lijnen maakt Empatec een prettige en betrouwbare samenwerkingspartner.”

Maatschappelijke impact

Saskia ziet dat de impact van Empatec in de maatschappij behoorlijk groot is. “Empatec speelt een belangrijke rol in de samenleving. De samenwerking met de gemeente in het uitvoeren van Wmo-klussen verloopt succesvol. Ze voeren de werkzaamheden snel en efficiënt uit. Dit is belangrijk voor de vaak spoedeisende Wmo-aanvragen. Hun betrokkenheid en expertise zorgen niet alleen voor praktische hulp, maar verbeteren ook het leven van de inwoners die onze hulp nodig hebben. Zo krijgen we regelmatig complimenten over de snelle en goede oplossingen,” besluit Saskia.