“Ik werk als jobcoach bij de afdeling Dienstverlening van Empatec. In mijn rol ondersteun en begeleid ik zo’n 65 medewerkers. Dat zijn onder andere brugwachters die werken voor de gemeenten Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Leeuwarden, en ook groenmedewerkers die gedetacheerd zijn naar de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân.

Hoe ik bij Empatec terecht ben gekomen? Ik had een superleuke baan als HR-adviseur bij de gemeente Harlingen, maar na 8 jaar was ik toe aan iets nieuws, iets met meer betekenis. Ik ging op zoek naar een werkgever met maatschappelijke impact en zo kwam ik bij Empatec terecht. En toevallig was er ook nog eens een vacature waar ik enthousiast van werd. Toeval bestaat niet, toch?

Ik werk nu zo’n 4,5 jaar bij Empatec en heb hier precies die betekenisvolle werkplek gevonden waar ik naar op zoek was. Sinds dag één is het me duidelijk geworden hoe belangrijk werk is voor mensen en de samenleving. Voor veel van onze medewerkers is hun werk zelfs een groot deel van hun identiteit. Het is bijzonder om dat van dichtbij mee te maken, en ik vind het waardevol om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Een ervaring die me echt is bijgebleven, was de pensionering van een van onze brugwachters in Parrega. Het hele dorp gaf hem een prachtig afscheid. De vlaggen hingen uit, er was koffie en gebak, de muziekvereniging speelde, en iedereen kwam langs om hem te bedanken voor zijn inzet. Het was zo mooi om te zien hoe werk mensen met elkaar verbindt. Dat maakte echt indruk op me.”

Bart-Jan van der Schaaf, Jobcoach Empatec Dienstverlening

Ook collega worden bij Empatec? Bekijk dan eens onze vacatures!

vacatures