De Ontwikkeling van Kevin van Dijk 

Kevin van Dijk, 21 jaar oud en woonachtig in het dorp Berlikum, heeft al een indrukwekkende weg afgelegd in zijn ontwikkeling. Hij begon zijn loopbaan bij Empatec in 2020. Vanuit praktijkschool Comenius kreeg hij de mogelijkheid om stage te gaan lopen bij de houtafdeling van Empatec.

Van jongs af aan wist Kevin al dat hij iets met hout wilde doen. “Ik vond het altijd een mooi materiaal om mee te werken. Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt”.

Tijdens zijn tweejarige stage, waarbij hij vier dagen per week bij Empatec te vinden was, groeide zijn liefde voor het vak alleen maar.

Zijn inzet en talent bleven niet onopgemerkt: na afloop van zijn stage kreeg hij een vast contract aangeboden. “Ik was ontzettend trots op het moment dat ik een vast contract kreeg.”

In de afgelopen jaren heeft hij leren werken met CNC-machines, zaagmachines en afkortmachines. “Mijn motto is: gewoon doen, niet bang zijn om iets te proberen.” Recentelijk heeft Kevin een nieuwe uitdaging opgepakt: het verfspuiten. Hij werkt nu voornamelijk in de spuiterij en is betrokken bij verschillende projecten.

Wat Kevin het leukst vindt aan zijn werk? “Resultaten zien wat je maakt, dat geeft mij voldoening en maakt mij trots.” Als voorbeeld noemt hij vol trots de keukens die hij gemaakt heeft voor één van de klanten van Empatec. Inmiddels is hij allround inzetbaar bij alle machines op de afdeling Hout. Kevin voelt zich helemaal thuis in het team. Hij geniet van de goede sfeer en de samenwerking met zijn collega’s.